SIHS 2014!

Det började bra när vi skulle åka, FM-sändaren ville inte sammarbeta men efter typ 20 minuter funkade det.. bra start liksom!
Det gick bra att köra till stockholm inga händelser som på stundentveckan när jag skulle köra till strängnäs, höhö... Vi skulle sova hos mormor så vi åkte dit och chillade ett tag innan vi tog oss till Solna och arenan.
Även om jag försökte övertala Isabella att jag hade fullkoll så insåg jag att det kanske inte var så. men vi var inte lika förvirrade som jag och Mimmi förra året!
 
Väl i Solna åt vi på subway, Alltså killen i kassan... jag tror han försökte vara rolig eller något... jag gillar inte människor som försöker vara trevliga på det sättet. NOG OM HAN!
Efter det gick vi mot arenan och kollade in mässan, köpte mitt fina schabrak, så fint!
Showen var AMAZING!
Här hoppar hästarna över "andra hästkrafter"
 
Jag tog inte med mig kameran för att jag hade läst att man inte fick ha med sig en, men ja tydligen fick man! Dock tror jag inte att jag hade orkat släppa på den, min väska vägde tillräckligt mycket, fick så ont i axlarna!  Dessutom hade jag en sån där grej på huvudet, den hade jag kuntit så hårt att jag hade en grop där när jag tog av den 16 timmar senare, 2 minuter efter jag hade tagit av den var det en bula istället, haha! jag har fortfarande ont...
Det påminner om när jag var mindre och hade örhängen, ploppen bakom hade jag gått och tryckt på så ploppen hade skavt in i örat, rädd för att tappa mina saker ja!

Första advent!

Utifrån förutsättningarna bra pass!

Igår red jag på en ridbana för första gången på en vecka, dessutom hade Nevada bett i munnen vilket han inte har haft på 10 dagar, sen hade/har jag så himla ont i axlarna/nacken.
 
iallafall i början var han spänd, föreståligt för att det var hundar som skällde en massa.
Ökade tempot på diagonalen, många vägbyten, galoppbyten, voltarbete och lite flytt för skänkeln.
Han slutade att lägga energin på att spänna sig blev han hur pigg som helst! jag fick en bra känsla flera gånger!
fina hästen<3

Det blev ett schabrak!Rosaa, vi invigde det idag :D

Det är så frustrerande...

Man längtar tills man blir 13, 15, 18 och 20.
Förra året var inte speciellt roligt när mina vänner skulle "ut" och jag fick stanna hemma för att jag fyller så sent på året. Men nu är jag 18 och vill inte bli ett år äldre! MEN jag har kommit på vad jag vill göra med mitt liv.
Jag vill bli Yrkesförare, köra lite lastbil! HUR COOLT?! och varför kan jag inte bara gå utbildningen, vara glad och börja jobba därefter? SÅKLART för att jag är "för liten" man måste vara 21 för att få ta lastbilskörkort...
JAG BLIR SÅ TRÖTT!

Jag gjorde ett av alla "test" på facebook, där man får reda på hur gammal man beter sig som. Vilket blev 21 för mig! kan inte jag bara få ta mitt C/CE-körkort då? även om jag inte är 21 så beter jag mig ju som det, det borde vara det som räknas. SNÄLLA? undra om de på trafikverket är mutbara?
När jag blir 21 då jäklar!

Åker om 10 minuter :D
Läskig sten och barn!

Red i skogen idag, Det var intressant!
Precis som alla andra gånger i skogen så underviker Nevada gärna leran, vilket gör att han "vinglar", känns kul när det är diken på ena sidan...knäpphästen!
 
I skogen i var det lekande, skrikande och läskiga barn tydligen enligt Nevada, så vi bytte riktning och kom ut från skogen på ett helt annat ställe, både jag och Nevada blev nog lite chockade, men det tog inte lång stund innan jag insåg vart vi var och gick till den rätta vägen! Dessutom var det en såhäääär läskig helt vanlig sten som han reagera på och tvärnita, tur att man har, inte för att skryta men bra balans!
 
Annars skötte han sig mycket bra!

KöttfriOnsdag

Gjorde detta idag på quorn, vilket inte uppskattades av min storebror...
Jag insåg att jag aldrig skulle klara mig som vegetarian, men det var absolut inte äckligt om man frågar mig!

Man ska inte klaga

Red några varv på slingan, avslutade med att skritta en kort sväng.
Han var lite seg i början, men han gick framåt så jag ska inte klaga.

Hänger i Ärla!
Det regnar och regnar!

Red bara en kort sväng idag, och ju längre vi kom dessto mer började det regna. han hade på sig sitt på ridtäcke och det rann om det när vi var tillbaka...
Nevada skötte sig ganska bra, han frös fast i marken för att en bil stod där den inte skulle stå, så det var läskigt tyckte han. Jag hoppade av och gick några meter sen hoppade jag upp igen.
 
Jag bryr mig egentligen inte vad det är för väder eftersom jag rider ute oavsett. 
Men när det regnar så mycket som det gör så förstör det bla. Ridbanan, den är nu oridbar eftersom den är alldeles för mjuk, så det blir skogsridning ett tag framöver, vilket inte gör mig något egentligen men det är ju tråkigt att "lite" regn förstör..

Varm paprika

Helt seriöst,inte gott alls.

Bra jobbat Erika!


Jag kände att mina magrutor började försvinna mer och mer så jag gick ut och sprang lite intervaller & gjorde de 7 minutrarna i appen x2! #motgaldiatorkroppen!
sen städade jag hela mitt rum grundligt! Vad duktig jag har varit idag, och bra jobbat! när ingen annan berömmer mig får jag göra det själv.

men vi kan skriva imorgon?

Jag ogillar människor som skickar meddelanden precis när jag har somnat.. sen bara "okej, men vi kan skriva imorgon" eeeeh NEJ! nu har du ju redan väckt mig.

Jag vet inte om jag ska gå ut och fota, eller om jag ska gå ut och springa? både träningsskorna och kameran behöver dammas av lite tror jag. Svårt val, haha.

5 dagar kvar!

Fin häst och bra tränare!

Red som sagt för Isabella idag, Det kunde inte ha gått mycket bättre än det gick!
Vi tränade på takten i de olika gångarterna, gick perfa!
Från att snubbla i vartannat steg och hänga i hacket till att ha en bra takt och bra balans utan att bli hängig.
 
Isabella lärde mig en ny sak idag!
Att istället för att flytta från inner skänkel på volten, så flyttar man fram hela inner höft!
Jag fick resultat på Nevada direkt.
 
6 dagar kvar till Horseshow!

Godisdagen!

Lördag är det idag om någon hade missat det. Snart ska jag åka till stallet. Isabella följer med idag och håller lektion för mig, ska bli kul. Det går alltid så bra när jag rider Nevada för henne.

Jag har fått en adventskalender :D Vilket jag kommer ha varje år tills jag dör, man blir aldrig för gammal!

Ugnspannkaka it is!


Fredag!

Idag har jag faktiskt gjort något på min stallfriadag, kors i taket! Jag drog med bror min till Tuna park (köpte en tröja) och sedan åkte VI och handlade, och nu håller jag på med middagen som för tillfället står i ugnen, vad det blir kommer i nästa inlägg, hoho.

Nej, bara nej.
<3
En utmaning!

Red Nevada i skogen idag, på hackamore! (precis som igår när vi bara skrittade vår lilla sväng, kommer rida på hack i någon vecka dessutom.)
Iallafall Nevada som i vanliga fall har en lång stoppsträcka i skogen blev fyra gånger längre! haha.
Han skötte sig bra iaf!
 

KöttfriTorsdag

Gjorde potatis och purjolöksoppa till lunch! 

Mot stallet!!!
Erikahargjortdetigen!

Fick för mig att göra piroger till middag, det tog tid ja! men det var det värt!
Tur att de smakar bättre än de ser ut, gjorde en kallsås till. Jag kanske skulle ha gått resturang istället iallafall, haha.

Under alla mina skolår..


Har jag hört så mycket kul, det är jag tacksam för!

TIIIISDAG!

Jag började min tisdag med att rensa bland mitt smink som jag typ aldrig använder som jag dessutom köpte när jag var typ 13 eller något. Så jag slängde typ hälften av allt, intressant hoho! ja det blev en del "typ"..
Jag vet inte riktigt vad jag ska göra idag, jag funderar på om jag ska springa en sväng eller något när jag har fixat mitt rum, sounds like a plan!

Lille Nevadisen...

Jag kommer inte skriva så mycket om dagens ridpass.
men tur att jag känner honom så jag vet när han säger att något är fel!

Måndag idag!


Nu ska jag snart gå till arbetsförmedlingen för ett möte #detroligamedattvaraarbetslös!
Ikväll blir det stalleeeet❤️

Bästa på länge<3

Bästa ridturen på länge igår. Red i skogen och Nevada skötte sig bra rakt igenom!
Han kändes pigg och glad! Galoppera och travade en del, springa kan han! ;) i skritten så gick han och slog underläppen mot överläppen precis som han brukar, söthästen!
Åkte till Elina efter och kom hem idag, När jag kom hem åkte jag och Anton till Isstadion och åkte skridskor.

Känns bra att man är älskad av någon!

Så kan det gå när man skickar meddelanden till människor när man är full 😉


Hullerombuller!

Red barbacka i ca. 40 minuter på ridbanan igår.  Bara skritt och hullerombuller. han var faktiskt ganska fin! trotts att jag inte hade några krav på honom.

Nedräkning
Världens jäkla träningsvärk..

I ryggen och benen, speciellt vristerna..tänk vad "lite" motion kan göra!
Den kommer väl försvinna lagom till söndag, sen kommer den tillbaka för att på söndag blir det skridskoåkning igen, haha..
 
Nu ska jag byta om och sen gå till stallet, tror jag ska rida barbacka idag och få lite träningsvärk i magen också!
 
Igår var det chokladensdag och jag, ERIKA åt inte en liten chokladbit ens....

Denna går på repeat!

 

Han kändes pigg och glad!

Red på ridbanan idag, han var fin från början med jag fick kämpa lite för att han inte skulle springa på full fart framåt.
Jag ställde fram en sockerit på diagonalen och en bomm på långsidan, och hoppade de direkt efter varandra, det funkade toppen, första gången jag och nevada hoppar så!
han hoppade dessutom helt självmant över vattenpölen, han kändes pigg och glad.

När jag släppte ut honom i hagen igen så rullade han sig direkt, Haha!

Bra kväll!
Snacka om motion..

Cyklade till torshälla imorse eftersom jag skulle till tandläkaren där, efter det cyklade jag direkt till isstadion och åkte skridskor med Anton (Alla heter anton..) i 2 och en halv timme, sen cyklade jag hem, hehe!
Jag ramla inte en ända gång, men det var nära flera gånger på rad i slutet när jag var trött i bena vill jag lova!

Jag har då fina vänner <3

På bilderna: Victor, Lina, Emma, Amanda, Mimmi, Isabella, AntonPolitikern och Christoffer (kusin)

Jag är så duktig!


Som gick till stallet idag igen, En i stallet sa det till mig tillochmed, hehe!
 
Idag skrittade vi bara en sväng barbacka only jag och Nevada, han skötte sig utmärkt hela vägen, det var så mysigt!

Klockan ringde 8.

Jag hade planerat en morgon i stallet, utan stress varken där eller här hemma, men jag vaknade 10 igen och jag är fortfarande så himla trött...
Men nu är jag uppe och jag ska nu fixa mitt rum, mig och äta frukost och sedan ringa mamma och se om hon kan hämta mig och jag går till stallet, hehe!
 
skulle sitta fint med frozen yoghurt till frukost!
 

Det är på framhoppningen det händer!

Åkte till vilsta och fotade lite framhoppning, det brukar vara på framhoppningen allt "roligt" händer!

#Älskarminpappa

Idag har jag inga planer, kul verkligen. 
Kanske ska tvinga någon att vara med mig, hehe!
Nu ska jag iaf städa, älskart.

Barbacka ridning!

Idag skrittade jag bara lite barbacka, tror han uppskattade det.
Red först lite på ridbanan, sen tog vi ett varv på slingan. Nevada skötte sig bra!
Det stod ett rådjur 2 meter in i buskarna, Nevada kollade lite sen gick han vidare som ingenting! söt hästen <3
Sen fixade jag allt med Nevada och sedan tog jag in och bytte täcken på de två andra :)
 
Idag fick jag biljetterna till SIHS! :D
Dessutom har jag gått en sväng och fikat med politikern idag, det var nice!

Ännu en lördag!

Jag är så vuxen med min varma "choklad" med grädde!
Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra, men i eftermiddag ska jag släppa in hästarna och rida Nevada, helt ok!
kanske skulle sitta fint med en prommenad/springtur?
 
Och nu till en annan sak, snapchat...
Om det är sådant "ni" skickar, snälla förvarna mig/skicka till någon annan.
Till er som vet vad detta handlar om, hoppas ni förstår! ni som inte vet, va glada för det!

Detvardetjagsa!

Igår red jag på ridbanan, jag red mest huller om buller i skritt, då var han jätteduktig! sen vaknade han till så jag valde att trava och galoppera också, men då "släppte" han bakbenen och körde på full fart framåt, men jag tyckte jag löste det, gaaanska bra!
Idag red jag också Nevada! :D fick frågan igår och jag tackar inte nej! Vi red en sväng i skogen, han skötte sig bra, men jag blev så irriterad på hans reflextäcke, det glider som smör i en varm stekpanna!
 
Imorgon ska jag nog rida en skrittsväng barbacka! <3
Dessutom har jag fått äran att släppa in lite hästar.

Jag tror att nevadisen kommer va pigg idag!
1 månad och 12 dagar kvar...

tills jag blir 19...
Detta hade jag inte sagt nej till:
 

Jag ser det snöar!


Och jag är överlycklig, ÄLSKAR SNÖ <3
Sen finns ju alltid de tråkiga människorna på Facebook "jaha snöar det, för det gör det ju inte varje år"
I eftermiddag åker jag till stallet och rider Nevadisen!

15 månader tillsammans!

Idag gick jag till stallet, vilket tog ganska precis en timme, Jag är duktig!
 
Red på ridbanan idag, Jag fick känslan att jag verkligen kom åt honom! Red på volter och verkligen flyttade och böjde honom, han blev såhääär fin. Jag kan inte annat än att vara nöjd med honom idag!

Lite mer armband!

Att börja morgonen med att göra armband är underbart!
Det är swaroskikristaller och sötvattenspärlor!

Åka o kolla när Isabella rider!
Jag, Paul, Isabella och Chessire!

Hittade denna! <3
Det var sista lektionen innan sommaren så vi red barbacka. Under den terminen gick jag från 30 minuters lektion (nybörjare) till 45 minuter till timmes lektion (ungdom)! jag var så stolt, jag hade då ridit i ca 1 år.

Godmorgon Tisdag!

Nu innan frukost ska jag vara hurtig och när jag kommer hem ska jag träna mina 7 minuter x 3, ingen vila inte! Vill man bli Athlete i appen så får man ju kämpa för det!
 
ikväll ska jag kolla på Isabellas ridlektion, för att man lär sig mer än man tror av att kolla!
 
Dagens tv-schema (för att alla vill ju veta det)
Portkod
Paradise Hotel
Inte ok
Big brother

Idag red vi i skogen!

Han var lite spänd idag, när vi galopperade på en grusväg tvärnita han och kasta sig åt sidan.. FÖR EN STEN!
Sen såg han lite andra spöken, men han skötte sig bra ändå!

MÄSSAN PÅ SIHS!

Mässan är ju halva nöjet med dessa horseshows kan man säga.
Jag tänkte lite på vad jag ska kolla efter... jag har ju endast mina beiga lindor och det skulle vara kul med lite färg!
Jag har alltid velat ha gula lindor, men det är inte enkelt att hitta! men dessa tycker jag är så fina. Färgen heter Banana
Hittar jag inte dessa så är det ok med en annan färg, Ett schabrak hade ju varit kul det också, eller nya ridbyxor! Något måste jag ju iallafall köpa där!

Armbandsverkstad!

Jag började min morgon med att göra 3 armband!
men mitt lim hade torkat så jag kan inte göra klart dom helt..

#nedräkning
Kände för kjol idag!

Idag har jag varit hurtig, kört bil och inte så mycket mer än så. 
Nu ska jag kolla på Glee tror jag och äta glass!

Det blev Glee istället!

Herregud vad det åskade och regnade inatt! Jag som aldrig vaknar av sådant vaknade, så det lät ja!
idag skulle jag ha agerat hästskötare och fotograf men jag vaknade när jag skulle vara där så ja, jag kollade på Glee istället.

Nu tänkte jag gå ut och vara hurtig, behövs kan jag säga!

Sweden international horseshow 2014!

Jag har tänkt sedan förra året efter att ha varit där med Mimmi att jag ville dit i år. MEN det höll på att inte bli av.
 
JAG HADE TUREN ATT FÅ 2 BILJETTER DIT PÅ FREDAGKVÄLL AV NEVADAS ÄGARE!
Förstår ni min lycka?! jag är evigt tacksam.
Jag tänkte på vem jag skulle ta med mig, men valet var enkelt!
Isabella är den som fick äran att följa med mig på horseshow, för att hon älskar hästar, hon håller lektioner för mig och hon är min bästa vän<3

Busridning!

Idag hade jag och Nevada bara kul, utan krav! 
Först red vi en sväng och hoppade över lite vattenpölar, sen red vi 2 varv på slingan.
Nevada var hur pigg som helst han ville inte sakta av från varken trav eller galopp, och lyckades jag få stopp på honom då trippade han fram, så kul att rida när hela han är så pigg och glad<3
Jag har inte bloggat idag pga. att jag har passat hundarna när Elinisen flyttade och sedan när jag kom hem sov jag och efter det var det stalldax.

RSS 2.0